НА ФОРУМОТ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ РАЗГЛЕДАНИ СЕ АКТУЕЛНИТЕ ПРАШАЊА ЗА СОРАБОТКА ВО ОБЛАСТА НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО

Актуелните прашања за соработка во областа на земјоделството ги разгледуваа заменик министерот за земјоделство на Руската Федерација Сергеј Левин и вицепремиерот на Република Северна Македонија...

АМБАСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН СЕ СРЕТНА СО МИНИСТЕРОТ КРЕШНИК БЕКТЕШИ, СКОПЈЕ, 4 ФЕВРУАРИ 2021 ГОДИНА

На 4 февруари, Амбасадорот на Руската Федерација Н.Е. Сергеј Баздникин оствари средба со Министерот за економија Крешник Бектеши. Главна тема на средбата помеѓу министерот и амбасадорот беше...

АМБСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН СЕ СРЕТНА СО МИНИСТЕРОТ АРЈАНИТ ХОЏА, СКОПЈЕ, 22 ОКТОМВРИ 2020 ГОДИНА

На 22 октомври, се одржа средба на Амбасадорот Сергеј Баздникин и Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа. Руската Федерација е значаен економски партнер на...

МАКЕДОНСКО-РУСКА СТОПАНСКА КОМОРА: МАКЕДОНСКИОТ ИЗВОЗ НА РУСКИОТ ПАЗАР ЗА ОСУМ МЕСЕЦИ ПОВИСОК ЗА ЧЕТВРТИНА

Вкупната стоковна размена на Република Северна Македонија со странство  веќе подолго време опаѓа, но продолжува да расте со Руската Федерација. До крајот на август македонските...

АМБАСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН ЈА ПОСЕТИ ОПШТИНА РЕСЕН, 2 ОКТОМВРИ 2020 ГОДИНА

На 2 октомври Амбасадорот Сергеј Баздникин беше во посета на Општина Ресен, каде се сретна со Градоначалникот Живко Гошаревски. Во рамките на посетата се одржа средба со претставници на...

АМБАСАДОР СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН СЕ СРЕТНА СО ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ФАТМИР БИТИЌИ, СКОПЈЕ, 1 ОКТОМВРИ 2020 ГОДИНА

На 1 октомври, се одржа средба на Амбасадорот Сергеј Баздникин и Вицепремиерот Фатмир Битиќи, на која се разговараше за одржување на континуитетот во трговската размена и зголемување на...

ГОВОРОТ НА АМБАСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД СРЕДБАТА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КУМАНОВО, МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ, 27 АВГУСТ 2020 ГОДИНА

Многу сум задоволен што повторно се сретнав со почитуваниот градоначалник на Куманово – господин Максим Димитриевски – на негова иницијатива. Денес имавме конструктивна размена на мислења по...

АМБАСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН ИМ ГО ЧЕСТИТА РАКОВОДИТЕЛОТ И ТИМОТ НА ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА 15-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА, 17 АВГУСТ 2020 ГОДИНА

Срдечно ви го честитам овој значаен датум – 15-годишнината од почетокот на комерцијалното работење на ЛУКОИЛ Македонија. Во изминатата една и пол деценија, компанијата стана добро препознатлив...

ОБРАЌАЊЕ НА АМБАСАДОР СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН НА НОВОГОДИШНА ПРОСЛАВА ВО КОМПАНИЈАТА ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА, СКОПЈЕ, 13 ДЕКЕМВРИ 2019 ГОДИНА

Почитуван Андреј Михајлович, Почитувани вработени во компанијата ЛУКОИЛ Македонија, Почитувани дами и господа, Драги пријатели, Пред се, би сакал да кажам дека иако ЛУКОИЛ е руска...

ОБРАЌАЊЕ НА АМБАСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН НА ОТВОРАЊЕТО НА БИЗНИС ФОРУМ РУСИЈА - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СКОПЈЕ, 14 НОЕМВРИ 2019 ГОДИНА

Почитуван г. Зоран Заев, претседател на Владата на Република Северна Македонија, Почитуван д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата на Република Северна Македонија, Почитуван г....

СЕ ОДРЖА IX СЕДНИЦА НА МЕЃУВЛАДИНАТА КОМИСИЈА ЗА ТРГОВСКО-ЕКОНОМСКА И НАУЧНО-ТЕХНИЧКА СОРАБОТКА

На 15 ноември, во Охрид, се одржа пленарната седница на Меѓувладината комисија за трговско-економска и научно-техничка соработка. Руската делегација ја предводеше заменик министерот за индустрија...

ВО ТРГОВСКО ИНДУСТРИСКАТА КОМОРА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА БЕА РАЗГЛЕДАНИ ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА РУСКО-МАКЕДОНСКАТА СОРАБОТКА, 11 ОКТОМВРИ 2019 ГОДИНА

Во организација на Македонско-руската стопанска комора, делегација на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, денеска беше во посета на Трговско индустриската комора на...

КОПРЕТСЕДАТЕЛИ НА МЕЃУВЛАДИНАТА КОМИСИЈА ЗА ТРГОВСКО-ЕКОНОМСКА И НАУЧНО-ТЕХНИЧКА СОРАБОТКА ОДРЖАА ПРЕГОВОРИ ВО МОСКВА

На 10 октомври, во Москва, заменик министерот за индустрија и трговија на Руската Федерација, претседател на рускиот дел на Меѓувладината комисија за трговско-економска и научно-техничка...

АМБАСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН ЈА ПОСЕТИ ФАБРИКАТА ЗА ОБЛЕКА "АСТИБО", ШТИП, 2 ОКТОМВРИ 2019 ГОДИНА

На 2 октомври Амбасадорот Сергеј Баздникин ја посети фабриката за облека "Астибо" во Штип. Фабриката со повеќе од 100 вработени произведува различна женска и машка облека (фустани, блузи,...

АМБАСАДОРОТ НА РУСИЈА УЧЕСТВУВАШЕ ВО ОФИЦИЈАЛНОТО ОТВОРАЊЕ НА 31-ВА ПО РЕД БЕНЗИНСКА СТАНИЦА НА „ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА“, НАСЕЛБА ЧЕНТО, 11 ЈУЛИ 2019 ГОДИНА

На 11 јули амбасадорот на Русија Сергеј Баздникин учествуваше во официјалното отворање на 31-ва по ред бензинска станица на „ЛУКОИЛ Македонија“во населбата Ченто, на излезот од Скопје на патот...