Назад

XV КОНФЕРЕНЦИЈА НА РУСКИТЕ СОНАРОДНИЦИ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

На 4 декември, се одржа Петнаесетта конференција на руските сонародници во Република Северна Македонија. На присутните со поздравен говор им се обрати Амбасадорот на Руската Федерација Сергеј Баздникин.
За време на конференцијата беа сумирани резултатите од активностите на здруженијата на руските сонародници во 2021 година и наведени насоките за идната работа.