Назад

ВО РАМКИ НА ЕКОНОМСКИОТ ФОРУМ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГСЕ ОДРЖА РАБОТНА СРЕДБА ПОМЕЃУ КОПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА МЕЃУВЛАДИНАТА МАКЕДОНСКО-РУСКА ТРГОВСКА КОМИСИЈА

Во рамки на официјалната посета на Меѓународниот економски форум во Санкт Петербург, Русија, се одржа работна средба помеѓу копретседателите на Меѓувладината македонско-руска комисија за трговско-екононска и научно техничка соработка , Алексеј В. Груздев, и  Љупчо Николовски.

Разговараа за темите за соработка во областа на туризмот, трговската размена и зголемување на инвестициите во различни сектори меѓу кои како накзначајни ги потенциравме обвновливи извори на енергија,управување со отпад и пречистителни станици и инвестиции во производствени капацитети.