Назад

СВЕЧЕНА ЦЕРЕМОНИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА СЕЌАВАЊЕ И ЖАЛОСТ – 80-ГОДИШНИНА ОД ПОЧЕТОКОТ НА ГОЛЕМАТА ТАТКОВИНСКА ВОЈНА 1941-1945 Г., СКОПЈЕ, 22 ЈУНИ 2021 ГОДИНА

На улицата 9 Мај, кон спомен-обележјето, се одржа свечена церемонија по повод Денот на сеќавање и жалост – 80-годишнина од почетокот на Големата Татковинска војна 1941-1945 г. Во настанот зедоа учество делегацијата на Амбасадата предводена од Привремен вршител на работите на Руската Федерациjа Александр Космодемjанскиj, претставници на дипломатски мисии акредитирани во Скопје, на Општина Центар и Кисела Вода, Почесен конзул на Руската Федерација во Охрид, Меѓународен славјански универзитет, вработени во ЛУКОИЛ Македонија, Рускиот Центар, руски сонародници итн. По положувањето цвеќе, сите присутни со едноминутно молчење му оддадоа почит на споменот на загинатите во војната.