Назад

ИЗЈАВА НА ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА Д.МЕДВЕДЕВ ЗА СИТУАЦИЈАТА НА БЛИСКИОТ ИСТОК И СЕВЕРНА АФРИКА

 

…Рускиот претседател Дмитри Медведев говорејќи на безбедносниот состанок во Владикавказ, главниот град на Северен Кавказ изјави дека нередите кои потресуваат неколку арапски држави можат на власт да доведат фанатици и да поделат на помали делови некои од тие држави, оцени рускиот претседател Дмитриј Медведев…

 

…Медведев истакна дека cостојбата е исклучително тешка. Mногу e веројатно дека немирите на Блискиот Исток и Северна Африка може да предизвикаат арапските земји да бидат распарчени и да дојде до децениски судири...