НОВИОТ АМБАСАДОР НА РУСИЈА ВО МАКЕДОНИЈА МУ ГИ ВРАЧИ АКРЕДИТИВИТЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

На 18 септември 2018 година новоименуваниот Вонреден и Ополномоштен Амбасадор на Руската Федерација во Република Македонија Сергеј Баздникин му ги врачи акредитивните писма на Претседателот на...

ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ПРЕСТОЈУВАШЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, д-р ЃОРГЕ ИВАНОВ

На 23-24 мај оваа година во Русија со работна посета престојуваше Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов. За време на неговиот престој во Москва Претседателот беше примен од...

ВО ЊУЈОРК МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА РУСИЈА СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА МАКЕДОНИЈА НИКОЛА ПОПОСКИ

На 22 септември во Њујорк на маргините на 71-та седница на Генералното Собрание на Обединетите нации Министер за надворешни работи на Руската Федерација г-дин Сергеј Лавров оствари средба со...

МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА РУСИЈА СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА МАКЕДОНИЈА НИКОЛА ПОПОСКИ

На 29 септември во Њујорк на маргините на 70-та седница на Генералното Собрание на ОН се одржа состанок меѓу Министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров и Министерот за...

ПРАТЕНИЦИТЕ НА ДРЖАВНАТА ДУМА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Од 26 до 29 март 2013 година во Репубилка Македонија престојуваше делегацијата на Државната Дума на Федералното Собрание на Руската Федерација предводена од господин Александер Балберов...

ЗА РАБОТНА ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА МАКЕДОНИЈА НА МОСКВА

Соопштение од МНР на Русија На 29 јануари се одржаа преговори на Министерот за надворешни работи на Руската Федерација Сергеј Лавров со Министерот за надворешни работи на Република...

МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА РУСИЈА СЕРГЕJ ЛАВРОВ ПРЕСТОJУВАШЕ ВО ПОСЕТА НА Р.МАКЕДОНИЈА

  На 20 април 2011 година Министерот за надворешни работи на Руската Федерациja Сергеj Лавров ja посети Република Македониja. Во текот на средбата со Претседателот на Република...

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА УСТАВНИОТ СУД НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ПРЕСТОЈУВАШЕ ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНИЈА

Од 19 до 21 април оваа година прв пат во официјална посета на Република Македонија престојуваше делегацијата на Уставниот суд на Руската Федерација на чело со Претседателот на Уставниот Суд...