ОБРАЌАЊЕ НА АМБАСАДОРОТ СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА РУСКИОТ ФИЛМ „РУСКА ЗИМА“, 4 ФЕВРУАРИ 2019 ГОДИНА

Почитувани дами и господa, Драги пријатели, Срдечно ве поздравувам на отворањето на првиот во Македонија филмски фестивал “Руска зима” – Месец на рускиот филм, кој е посветен на јубилејот...

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПОЧЕСЕН ПРОФЕСОР НА УНИВЕРЗИТЕТОТ “М.В.ЛОМОНОСОВ”

Фото МИА   Во рамките на својата посета на Русија по повод 20-годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Русија и Македонија, Претседателот на Република...

ВО СКОПЈЕ СЕ ОДРЖА ПРИЕМ ПО ПОВОД 20-ГОДИШНИНТА ОД ВОСПОСТОВУВАЊЕТО НА РУСКО-МАКЕДОНСКИТЕ ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ

  На 27 јануари 2014 година Амбасадата на Руската Федерација во соработка со Министерство за надворешни работи на Република Македонија приреди во Скопје прием по повод 20-годишнината...

ДРЖАВЈАНИ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ОДЛИКУВАНИ СО ВИСОКИ ДРЖАВНИ ПРИЗНАНИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Фото МИА На 23 јануари 2014 година, по повод 20-годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу двете земји, Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов со указ...